Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song (2021)

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song (2021)

Regie: Daniel Geller & Dayna Goldfine / US / 2021 / 1h55min
Distribuție:
Leonard Cohen, Clive Davis, Glen Hansard, Brandi Carlile, Rufus Wainwright, Amanda Palmer, Jeff Buckley, John Cale, Regina Spektor

22 Sep – Control, 18:00

Film proiectat fără subtitrare

„There is a religious Hallelujah, but there are many other ones. When one looks at the world, there’s only one thing to say, and it’s Hallelujah. That’s the way it is.”

Leonard Cohen

HALLELUJAH: Leonard Cohen, A Journey, A Song este o explorare definitorie a vieții și carierei cantautorului Leonard Cohen, prin prisma imnului „Hallelujah”, una dintre cele mai îndrăgite și apreciate piese ale sale.

Lungmetrajul documentar urmărește trei fire narative : compozitorul și contextul vieții și carierei acestuia, drumul parcurs de piesă, de la respingerea din partea casei de discuri și până la cucerirea primelor poziții în clasamentele muzicale; nu în ultimul rând, mărturiile emoționante ale unor muzicieni celebri, pentru care Hallelujah a devenit un reper personal.

Aprobat de Leonard Cohen chiar înainte de a împlini 80 de ani, în 2015, documentarul accesează o mulțime de materiale de arhivă, inclusiv caiete, jurnale și fotografii personale ale lui Cohen, pe lângă filmări ale unor concerte, înregistrări rare și interviuri.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.