Cesária Évora (2022)

Cesária Évora (2022)

Regie: Ana Sofia Fonseca / Portugalia / 2022 / 94 min
Distribuție: Janete Évora, José da Silva, Piroc, Rosa Delgado, Manuela Fonseca

Premieră Națională / 22 Sep Expirat, 19:30

O perspectivă intimă asupra vieții artistei de renume internațional Cesária Évora. Prezentat în premieră în România, documentarul conține filmări inedite de arhivă și urmărește drumul către succes parcurs de Diva Desculță. Vocea a scăpat-o de sărăcie și i-a adus celebritatea, însă singurul său vis a fost să fie liberă.

Documentarul CESÁRIA ÉVORA prezintă un portret inspirațional al legendarei cântărețe născute în Insula Capului Verde, care a ajuns pe culmile celebrității în lumea muzicală și care nu a încetat să lupte pentru libertate. 
CESÁRIA ÉVORA urmărește contextul politic și social precum și teme universale ca libertatea și inegalitățile rasiale și de gen, totul fiind ilustrat de imagini de arhivă nedifuzate până acum, înregistrări originale și testimoniale inedite ale celor care au avut privilegiul să o cunoască pe femeia din spatele legendei.
Documentarul este rezultatul unui proces riguros de cercetare exhaustivă. Regizoarea Ana Sofia Fonseca se folosește de tehnici cinematografice multiple pentru a dezvălui treptat spiritul cântăreței și latura sa puternică, feministă. Fonseca a beneficiat de cooperarea familiei și prietenilor Cesáriei Évora, pe care i-a intervievat de mai multe ori de-a lungul procesului de creație. Filmul conține și imagini de actualitate din Insula Capului Verde, tărâmul natal atât de drag artistei, captând atmosfera poetică ce a contribuit la formarea personalității artistice a Divei Desculțe.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.