a-ha: The Movie (2021)

a-ha: The Movie (2021)

Regie: Thomas Robsahm / NO & DE / 2021 / 1h49min
Distribuție: Morten Harket, Magne Furuholmen, Pål Waaktaar-Savoy

Premieră Națională  / 22 Sep – Apollo 111, 20:15

Când hit-ul „Take on Me” a ajuns pe prima poziție a topului Billboard, în 1985, cei trei membri a-ha au devenit vedete internaționale peste noapte. Deși melodia și videoclipul deschizător de drumuri sunt acum file de istorie pop culture, povestea trupei a-ha nu s-a terminat aici. După 35 de ani de activitate, un catalog de 11 albume de studio și 55 de milioane de discuri vândute – în ciuda controverselor și a neînțelegerilor – a-ha continuă să înregistreze muzică și să concerteze pe stadioane pline, în întreaga lume.

Urmărindu-i pe Mags, Morten și Pal timp de patru ani, documentarul a-ha: The Movie oferă o perspectivă inedită, de culise, asupra uneia dintre cele mai longevive și îndrăgite trupe pop din istorie.

Regizorul Thomas Robsahm însoțește trupa în suișurile și coborâșurile carierei, din perioada post-punk și până la piesa scrisă pentru seria James Bond, asistând la fisurile relaționale inerente, pentru o formație în continuă evoluție, care nu se mulțumește să repete rețeta succeselor anterioare. Rezultatul este o poveste emoționantă despre intuiție creativă și inventivitate, totul pe un fundal sonor de hit-uri synth pop.


By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.